Biografie

Daniel Mitel

Daniel este liderul „Scolii Inimii”Școala Inimii are la nivel global (datele din luna martie 2021) 212 Profesori în 32 tari care vorbesc 19 limbi!

Daniel este un pelerin spiritual, pentru care granitele fizice si spirituale sunt o provocare in misiunea sa de ajuta pe fiecare sa inteleaga conexiunea intima cu eul interior, cu sinele superior, cu divinitatea din noi.

Daniel Mitel și Agathi Chris sunt primele persoane din lume care ofera public invataturile din sistemul spiritual cel mai stravechi: sistemul de Imaginerie din Inima (Heart Imagery). Acest sistem provine din rasa Adamica si s-a mentinut pentru aproape 40,000 ani in diferite scoli spirituale mistice. Este sistemul care este la baza scolii spirituale mistice legate de numarul triplu 555, scoala care este la baza “Fratiei de Lumina (Brotherhood of Light)”.

A inceput meditatia Zen in 1981, apoi din 1981 pana in 1992 a practicat meditatia „Respiratiei Spinale . Mai tarziu a realizat, de fapt, ca practica Kriya Pranayama din sistemul Kriya Yoga al marelui Maestru Mahavatar Babaji.

Incepand cu 1996 a predat workshopul Imageria Inimi in toate colturile lumii. Dupa cativa ani de practica a meditatiei in nordul Tibetului, Daniel a devenit liderul custodian al  „Scoala Inimii” in 1999, apoi zece ani mai tarziu, in Toronto, a infintat „Scoala de Meditatie”. Impreuna cu Imageria Inimii, Daniel preda pe tot globul cateva seminarii de renume mondial: Kriya Yoga (Respiratia Spinala), Weekend cu MaestriCalatorii in Inima si seminarul marelui Maestru Drunvalo Melchizedek: Trezirea Inimii Iluminate.

Ca Maestru in Artele Martiale (Tai Chi si Karate Traditional Centura Neagra 5 Dan,  lector international si autor de carti spirituale, Daniel este dedicat in a inspira se spijini constiinta de masa in procesul de transformare a violentei in pace si al sentimentului de furie in iubire. Prin munca sa, workshopurile si conferintele pe care le-a oferit, Daniel a schimbat viata a mii de oameni. Inainte si dupa intalnirea cu marii maestrii ai Tibetului, Daniel a lucrat cu invataturile maestrii din diferite scoli de meditatie (OshoDalai LamaKriya Yoga Great MastersLady AnaDi Yu MingDrunvalo MelchizedekAnastasia) si a invata despre „a fi in inima”.

Acum, alaturi de workshop-urile pe care le-a creat personal, Daniel ofera tuturor, indiferent de limba si credinta, workshop-ul Treziera Inimii Iluminate.

Prin aceste seminarii spirituale, Daniel transmite mesajul ca toti avem posibilitatea si suntem capabili sa intelgem/experimentam o alta intelegere a vietti; o invatatura ce vine din intelepcuinea profunda a inimii.

Drunvalo Melchizedek l-a numit pe Daniel in primul consiliu al Scolii Reamintirii (School of Remembering). Ca Profesor si Mentor in Scoala Reamintirii condusa de Drunvalo Melchizedek, Daniel a indrumat, coordonat si format profesori ai scolii din toate colturile lumii. In Romania, toti profesorii Scolii Reamintirii au fost indrumati si au lucrat in semniariile de profesori ale scolii cu Daniel. Si astazi majoritatea profesorilor romani inca lucreaza spiritual cu Daniel; multi dintre ei sunt parte din Scoala Inimii Romania.

De asemenea, Daniel este continuu implicat in proiecte de mediu de nivel mondial. In ultimul proiect, Daniel a facut training la echipa Solar Impulse si Chairmanului si Ambasadorului Natiunile Unite Bertrand Piccard care a pilotat avionul solar impulse in Jurul lumii! In ultimii ani, in paralel cu activitatea spirituala, Daniel a demarat un proiect la nivel mondial impreuna cu HeartMath Institute din California si un grup de Profesori/Traineri si oameni de stiinta de renume mondial. Proiectul este un training implementat in companii, scoli si universitati, training care ajuta sa-ti controlezi emotiile, sa fii calm, plin de energie si creative. Proiectul poate fi gasit aici: www.motivate-yourself.org.

Interviurile peste tot in lume si cererie permanente de a scrie articole in diverse reviste si pulicatii on-line (Spirit of Ma’atCollective EvolutionLilou MaceOMTimes, etc.) recomanda pe Daniel ca unut dintre cep mai iubiti Maestri de Meditatie in lume. El dezvaluie puterea vostra interiorara si ce puteti crea prin iubirea neconditionata a inimii.

Daniel considera o binecuvantare oportunitatea de a lucra cu copiii, pe care ii invata Tai Chi si tehnici de meditatie. Ca profesor invitat in scolile Montessori din Toronto, Canada, Daniel a schimbat vietile a sute de copii prin munca sa.

Daniel are o baza academica consistenta: B.SC Inginerie IT, B.ECON.(HONS), Diploma in Management si MBA la Open University Business School, UK.

Chiar daca a lucrat citiva ani in diferite companii multinationale, Daniel a predat in paralel, in aproape fiecare weekend, diferite sisteme de meditatii in toate colturile lumii, ajutind mii de oameni sa se regaseasca pe ei insisi si sa se reconecteze cu cine sunt ei cu adevarat.

Cartile „Acum, Aici Este Tot Ceea Ce Avem” (in original This Now is Eternity) si „Imageria Inimii – O Cale Spre Iluminare” (in original Heart Imagery: a Path to Enlightenment) sint considerate printer cele mai valoroase carti spirituale in lume. In Romania cartile sint publicate de Editura for You. Cartea „Calatorii in Inima” (in original Journeys into the Heart), scrisa impreuna cu Marele Maestru Drunvalo Melchizedek, este un adevarat ghid spiritual. Ultima sa carte “Floarea Vieții și Atingere Nemuririi” este folosita de multi căutători spirituali în a înțelege istoria spirituala a planetei noastre.

In August 2016, Daniel a fost nominalizat de celebra revista OMTIMES ca fiind unul dintre cei mai “constienti” scriitori din lume. Articolele maestrului Daniel Mitel au devenit foarte cunoscute in lume, revista publicandu-le alaturi de interviuri cu actori celebri din toata lumea (Matthew McCaughney, Lucy Liu, Hugh Jackman, etc).

 

up