Beneficiile HeartMath®

HeartMath oferă coaching pentru reziliență și bunăstare 1:1 și în echipe mici. Coach-ul explorează reziliența și bunăstarea persoanei sau a echipei, identifică provocările și obiectivele și îi învață o serie de tehnici de autoreglare coerente. În timpul și între sesiuni, aceștia folosesc, de asemenea, tehnologia de biofeedback Inner Balance™ pentru a-și exersa și a-și dezvolta abilitățile de coerență și de autoreglare. Coach-ul poate monitoriza sesiunile de coerență de la distanță și oferă feedback la următoarea sesiune (sau, în unele cazuri, între sesiuni).

Aceste sesiuni sunt deosebit de valoroase mai ales pentru angajații expuși la stres și pentru managerii nou promovați.

„Organizam zile de formare pentru reziliență pentru personalul NHS – medici juniori, medici generaliști și consultanți. EmWave Pro ne permite să demonstrăm cum variabilitatea ritmului cardiac trece de la aleatoriu la coerent atunci când o persoană trece de la stres la concentrarea pe respirația ritmică lentă. Apoi, senzorii și aplicațiile Inner Balance de pe iPad-uri permit tuturor să exerseze stabilirea legăturii dintre respirația apreciativă și modificările ritmului cardiac. O tăcere meditativă coboară în timp ce oamenii se concentrează asupra acestei abilități necunoscute și fascinante de a influența și regla ceea ce face inima lor!” Profesor Univ. Dr. David Peters, University of Westminster Centre for Resilience

Graficul de mai jos arată reduceri mari ale unei game largi de simptome fizice, mentale și emoționale ale stresului. Eșantionul este de 10.249 de persoane care au urmat cursurile HeartMath. Cifrele reprezintă procentul de indivizi care au răspuns că au experimentat aceste simptome de stres fie „des”, „foarte des” sau „întotdeauna” înainte și apoi la 6 săptămâni după curs. Cifrele vorbesc de la sine. Cursul nostru ajută pe oameni să se simtă mai sănătoși și mai fericiți.

Vrei să atingi starea de coerență?

Ce este coerența? – este starea de funcționare optimă

HeartMath este susținut de peste 30 de ani de cercetare științifică. Cercetările noastre arată că reglarea respirației și generarea de emoții pozitive facilitează o trecere la nivelul întregului corp spre o stare specifică, măsurabilă științific, numită coerență psihofiziologică sau, pe scurt, coerență.

Coerența se caracterizează prin creșterea armoniei atât în procesele noastre psihologice (mentale) cât și fiziologice (corporale). Este o stare de funcționare optimă. Când activăm această stare, experimentăm o stabilitate emoțională mai mare, o claritate mentală crescută și o funcție cognitivă îmbunătățită. Simplu spus, corpul și creierul nostru funcționează mai bine, ne simțim mai bine și performăm mai bine.

Înapoi la pagina principală

up