HeartMath® și copii

HeartMath® și copii

Copiii se confruntă astăzi cu mai mult stres decât oricând. Ei trăiesc într-o lume care adesea pare să se miște într-un ritm amețitor, într-o lume ale cărei probleme sunt multe și complexe.

Alături de presiunile familiei, academice și ale colegilor, copiii sunt supuși unui zgomot și baraj constant al unei game nesfârșite de dispozitive și diversiuni în era digitală, a telefonului mobil și a computerelor.

Stabilirea unei noi linii de referință pentru schimbarea comportamentală

Strategiile timpurii folosind tehnicile, metodele și tehnologiile emWave® de autoreglare HeartMath au ajutat mii de copii să neutralizeze simptomele de anxietate, furie, schimbări de dispoziție, pierderea concentrării și a motivației, fobie socială, traume din copilărie, abuz de substanțe și multe altele.

Studiile de cercetare au arătat îmbunătățiri statistice și schimbări radicale de comportament la copii atunci când folosesc tehnici și tehnologii HeartMath în domenii precum ADHD, anxietatea, abuzul de substanțe și gestionarea furiei.

Sănătatea comportamentală a copiilor

Autism – Stresul este o parte naturală a vieții, dar persoanele bine adaptate sunt capabile să rupă tiparele de stres, ceea ce poate duce la anxietate, îngrijorare, furie sau depresie. Mulți copii nu au abilitățile de a sparge aceste tipare. În zeci de școli, licee, clinici și case, aplicațiile HeartMath au ajutat copiii cu autism să reducă anxietatea și izbucnirile emoționale și agitația legate de disconfortul fizic și social. Tehnologia emWave, în special, a fost deosebit de utilă datorită rutinelor pe care le stabilește și ușurinței sale de utilizare.

Anxietate – În această lume complexă, un număr foarte mare de copii se confruntă cu tulburări de anxietate ca răspuns la o serie de presiuni, cum ar fi performanța academică, apartenența socială, relațiile de familie cu probleme și incertitudinea economică. Practicile HeartMath combinate cu alte strategii terapeutice au fost eficiente în a ajuta copiii să reducă nivelul de anxietate.

Dependențe – Un număr tot mai mare de profesioniști utilizează tehnici și tehnologii de autoreglare HeartMath împreună cu tratamente pentru dependență pentru adolescenții cu probleme legate de abuzul de substanțe. Deoarece stresul fiziologic joacă un rol enorm în comportamentul de dependență și recidivele de droguri, tehnologia de variație a frecvenței cardiace s-a dovedit promițătoare ca metodă viabilă de a ajuta la reducerea nivelului de stres în rândul copiilor și tinerilor.

Intimidarea altor copii (Bullying) – La mai multe școli elevii identificați cu comportament de tip bullying au fost ajutați de către experții HeartMath. Acești elevi s-au întâlnit de mai multe ori pe săptămână în grupuri mici sau în sesiuni individuale și au învățat cum să-și recunoască stările emoționale și să aleagă răspunsuri mai puțin violente la situațiile care în mod normal provocau furie și comportament agresiv.

Depresie – Copiii pot simți adesea o presiune copleșitoare pentru a reuși la școală, grupurile sociale sau acasă, iar acest lucru poate duce la schimbări vizibile în sentimentele lor. Ei pot da semne că sunt îngrijorați, fără speranță, singuri, respinși, vinovați sau furioși. Stima de sine slabă, retragerea și durerile corporale sunt semne comune. HeartMath colaborează cu multe agenții de tineret, clinici și organizații educaționale pentru a ajuta copiii să-și îmbunătățească sănătatea mintală prin tehnici și tehnologii de autoreglare.

Furia – Furia poate fi o reacție normală la un tânăr care pare să fi pierdut controlul asupra vieții sale. Când gestionarea furiei este ineficientă, un copil care se confruntă cu stres cronic poate fi condus într-o spirală descendentă. Consilierii, educatorii, clinicienii și alți profesioniști folosesc strategiile și tehnologiile HeartMath pentru a-i învăța pe copii semnele de avertizare timpurii ale furiei și cum să-și autoregleze mai bine comportamentul.

Sever perturbat emoțional (SPE) – Un copil diagnosticat ca SPE are o formă de blocare care interferează sau îi limitează în mod substanțial rolul sau funcționarea în activitățile familiale, școlare sau comunitare. Acești copii pot avea o gamă complexă de probleme. Instrumente și tehnologii de autoreglare HeartMath au fost utilizate în sute de săli de clasă și școli specializate.

PTSD/Traumă – Tulburarea de stres posttraumatic (PTSD) se poate dezvolta în urma unui eveniment traumatic care amenință siguranța copilului sau îl face să se simtă neajutorat.

Dezastrele, abuzul sau neglijarea în familie pot duce la forme de șoc, frică și paralizie emoțională. HeartMath lucrează activ cu mulți psihologi, psihiatri și experți pentru a ajuta copiii cu probleme să facă față simptomelor PTSD.

„În cei 40 de ani în care am lucrat în acest domeniu, am descoperit că strategiile HeartMath sunt cele mai eficiente metode pentru a transforma stresul și tulburările emoționale în bunăstare și echilibru emoțional.”
Tom McDermott, N.C.C., L.M.H.C., director of counselling services, Niagara University, Lewiston, N.Y.

Înapoi la pagina principală

up